Thérèse Löf - fotograf: Mirranda Cederroth

Thérèse Löf i korthet!


Thérèse har både varit med som solist i melodifestivalen (1992 med låten "Ingenting går som man vill" skriven av Nanne och Peter Grönvall) och som körsångerska och dansare bakom ett stort antal artister. 2002 var hon med i huskören och medverkade i nästan alla bidrag. Detta gjorde att hon fick åka och köra bakom Afro-Dite när discodivorna representerade Sverige i Eurovision Song Contest i Tallinn. 2004 körade Thérèse bakom åtta bidrag, bland annat i vinnaren Lena Philipssons "Det gör ont". 2006 kunde Thérèse bara vara med i ett bidrag, Anna Sahlenes "This woman", eftersom hon spelade Mamma Mia! för fullt. Men hon fick ledigt för att åka till Aten och köra bakom självaste Carola i hennes "Invincible" i 2006:års Eurovision Song Contest!

2007 och 2008 var hon körchef över huskören vilket gjorde att hon både arrangerade de flesta av bidragen och körade bakom nästan alla artister! Hon har också varit publikuppvärmare på melodifestivalen med sitt band "Play", som förutom Thérèse består av de utmärkta sångarna Micke Grahn, Patrik Lundström, och Kristin Stenerhag samt fyra musiker.


Från december 2004, fram till och med den 7:e januari 2007, spelade Thérèse "Mamma Mia!" på Cirkus i Stockholm. Hon var "swing" och "understudy", vilket gjorde att hon lärde sig hela sex olika roller i föreställningen, bland annat två huvudroller: mamma Donna och hennes väninna Karin. Varje gång någon av dessa roller var borta fick hon ett telefonsamtal…. En verklig utmaning, som hon klarade med bravur!

Carola vill ofta ha med Thérèse när hon ska ut på turné. När hon firade sitt 20-årsjubileum som artist 2003 handplockades Thérèse både till den stora TV-showen och till två jubileums-
turnéer över hela Norden. Även Björn Skifs valde Thérèse till sin "Björn Skifs Show" som gick för utsålda hus på Cirkus i Stockholm hösten 2004. Sveriges eurodiscokung, E-Type, har också han engagerat Thérèse för ett antal stora turnéer och skivinspelningar.

Till och med vår egen teddybjörn Lasse Berghagen imponerades av Thérèse och tog med henne på sin sommarturné 2005.

Sommaren 2006 var Thérèse en av artisterna, i gott sällskap med bland annat Andreas Lundstedt (Alcazar), Kayo och Stephen Simmons, i en påkostad show på Vaxholms fästning utanför Stockholm. Även internationella artister som Michael Bolton och Johnny Logan har velat ha Thérèse i kören när de uppträtt i Norden.

En annan kär företeelse för Thérèse är något unikt för Sverige, nämligen Fältartisterna. Dessa artister i uniform underhåller fredsbevarande soldater i krigshärjade områden runt om i världen. Löjtnant Thérèse Löf har varit ute på tre sådana missioner, både i Bosnien och i Kosovo.

 

I början av 1990-talet ingick Thérèse i den internationellt framgångsrika gruppen "One More Time", som turnerade jorden runt med den stora hiten "Highland". Hon har även studerat hårt, bland annat på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och på Kulturama, där hon senare även undervisade i ensemblesång. Thérèse har också undervisat i musik på mellanstadiet, lett ett antal gospelkörer genom åren och är en mycket uppskattad pedagog och sångcoach.